luni, 1 iunie 2009

Timisoara,capitala educatie si a bunului simt.

Timisoara este un oras atipic pentru aceasta tara. Locuitorii acestui oras ( al doilea oras ca popularie din Romania) nu ezita sa ne loveasca cu educatia si civilizatia lor. Ei au avut curajul si initiativa de a incepe revolutia, si sunt singurii ( din cunostintele mele ) care au stiut sa-si aleaga primarul potrivit (nici macar un pesedist nu a reusit sa se aproprie de acest fotoliu ). Daca vorbesc cu un timisorean sunt considerat un mare badaran ca vosrbesc mereu cu " ba " ( pentru ei acest " ba " e un fel de jignire).

Timisoara a fost primul oras al monarhie cu strazile iluminate, primul serviciu telegrafic într-un oraş al României tot aici a fost, prima reţea de telefonie de pe teritoriul actual al României tot in Timisoara a fost, tot Timisoara a organizat primul meci de fotbal european din Romania.

Dar sa ajung si la subiectul pricipal al acestui post. Unde vezi cel mai bine civilizatia si educatia unor cetateni? La teatru? La Universitati? In restaurante ? La piata? NU !! Nivelul de civilizatie al unui oras se vede la meciurile de fotbal.

Aseara am urmarit meciul Timisoarei cu Urziceni, doua echipe care in acel moment se luptau pentru titlu. Urziceniul a reusit sa castige si si-a asigurat ( 99 % ) castigarea campionatului. Pana aici nimic iesit din comon. Ceea ce m-a impresionat puternic a fost bucuria de final a jucatorilur din Urziceni impreuna cu suporterii timisoreni ( pana la ultimul fluier, acesti suporteri si-au incurajat echipa favorita) , chiar au facut si turul stadionului in uralele spectatoriilor.

Si nu este o intamplare, amintiti-va de atmosfera de la Timisoara- Steaua 1-8.








poli timisoara - staua bucuresti 1-8
Vezi mai multe video din Sport »




Niciun comentariu: