sâmbătă, 20 iunie 2009

Superficialitate si egoism.

De ceva vreme operatiile estetice nu mai sunt ceva iesit din cotidian. Imi aduc aminte ca acum ceva ani, la obarsia acestor operatii in Romania, s-a iscat o mare valva; unii oameni fiind pro operatiilor estetice altii contra. In prezent acestea sunt catalogate ca un lucru normal, ai ceva bani si nu esti multumita de o parte din corpul tau te duci la doctor si o modifici, vrei sa atragi mai multe priviri iti maresti tatele, iti ingrosi buzele s.a .

Merg pe strada si e inevitabil ca vanatorul meu de placeri, OCHIUL pentru cei care se gandeau la alceva, sa nu observe cateva astfel de exemple ( mai ales stand intr-un BMW alb oprit la vreun semafor). Dar cel mai des le vedem la televizor , posesoarele lor le afiseaza ostentativ ( ca de aceea le-au si facut, sa fie observate), ca noi privitorii sa ne balim barba la cat de buna e ea.

Nu pot spune ca sunt impotriva operatiilor estetice, as fi un ipocrit. Binenteles ca imi place o fata cu tate, nu una fara. Nu ma deramjeaza daca ma joc cu ceva care arata frumos; atigerea si gustul lui este unul normal, chiar daca stiu ca e ceva artificial in el.

Ceea ce ma deranjeaza este superficialitatea si egoismul acestor fete. Ele spun ca au apelat la aceste operatii ca sa se simta mai bine in pielea lor si ca e corpul lor si fac ce vor cu el. Foarte adevarat, dar eu ma gandesc si la o alta situatie :

Faci un copil( o fata ) , inevitabil copilul creste si ajunge la acea varsta cand se uita in oglinda si asteapta sa-i creasca si ei sani si/sau buze la fel de senzuale ca ale mamei ei. Puteti spune " si ce daca? face si ea operatie si gata " . Dar daca nu exista banii necesari pentru asa ceva?

Oare viata acestui copil nu va fi plina de insuccese pentru ca a crescut cu o imensa angoasa?

Toti ne mai murdarim hainele si incercam sa ascumdem pata pana ajungem acasa unde o dam jos si o punem la spalat. Acum jucati-va putin cu imaginatia voastra si ganditi-va ca aceasta pata nu este pe haine si se afla in mintea si corpul vostru. Cum ati trai stiind ca si mama voastra a avut aceeasi problema, rezolvand-o chirurgical, iar voi nu aveti aceasta posibilitate?

Niciun comentariu: