joi, 21 mai 2009

Rasa umana

"DOAR SUNTEM OAMENI NU ANIMALE ! "- o expresie care arata cat de ipocriti putem sa fim.

Ce il face pe om sa creada ca un animal este mai prejos decat el? Ca un animal este fericit fara a avea masina? Ca se multumeste cu ce i-a fost dat sa aiba si nu tanjeste la fericirea altuia? Ca este atat de naiv si reuseste sa se bucure tot timpul la maxim pentru orice lucru marunt? Ca nu ucide din placere?

Omul este las si fatarnic, frecvent sunt prezentate la stiri imagini cu oameni care chinuie animale(nicioadata nu este chinuit un animal in putere tot timpul unul slabit, deobicei adus in stare aceasta de aceeasi persoana care acum il chinuie). Cel mai mult ma ingrozeste ca aceste imagini exista. Omul sa gandeste sa imortalizeze acest eveniment in loc sa incerce sa puna capat acestuia.

" DE CE DAI BA? ESTI ANIMAL?" - o expresie care spune adevarul, dar este inteleasa gresit.

Da un animal se comporta ca un...animal, te ataca cand il enervezi sau cand ii calci terenul fara ca el sa vrea acest lucru.

Un om se comporta ca un...om. Il enervezi si nu te place, el nu este un animal ca sa iti arate de la inceput aversiunea lui fata de tine. Nuuu...omul este "inteligent" si marsav, te loveste atunci cand esti lipsit de aparare si cand nu te astepti ca el sa faca asa ceva.

De aceea va destainui ca nu imi plac oamenii. Daca, in fata mea, un om necunoscut si un animal se lupta cu moartea iar eu as avea posibilitatea de a salva doar o fiinta , as alege fara ezitare sa scap din ghearele mortii animalul.

Cateodata ma bantuie un gand infiorator: oare noi, oamenii, nu suntem trimisi pe Pamant de Aghiuta pentru a distruge aceasta minunatie de lume?

P.S Binenteles exista si exceptii dar, din pacate sunt extrem de rare.

Niciun comentariu: